GRF-VOERTUIG VAN DEFENTURE GEKOZEN VOOR OOSTENRIJKSE SPECIAL OPERATIONS FORCES 

Het Ministerie van Defensie van Oostenrijk heeft op 8 april het contract getekend met Defenture voor de levering van een batch GRF (Groundforce) voertuigen. Met deze opdracht kiest het Bundesministerium für Landesverteidigung (BMLV) voor een speciaal Military Of The Shelf (MOTS) licht tactisch en luchttransporteerbare mobiel platform voor hun Special Operations Forces (Jagdkommando) ter vervanging van de PUCH G 290/LP Sandviper. 

OOSTENRIJK KIEST VOOR HOOG NIVEAU MOBILITEIT EN VEILIGHEID

De GRF wordt erkend als platform met hoge prestaties op het gebied van wendbaarheid, snelheid, tractie en laadvermogen. Samen met een grote bodemvrijheid voor extreme off-road capaciteiten en een speciaal 4-wiel stuursysteem, resulteert dit in een hoog niveau van mobiliteit en veiligheid. De flexibiliteit van het GRF-platform maakt het mogelijk om de voertuigen te voorzien van een specifieke configuratie en verschillende systeemintegraties, afgestemd op de operationele behoefte van het Oostenrijkse Jagdkommando. Het leveren van de voertuigen start al in 2024. 

DEFENTURE EN ACHLEITNER BUNDELEN KRACHTEN

Defenture en Achleitner zijn een strategisch partnership aangegaan voor de levering en servicesupport van de licht tactische en luchttransporteerbare GRF. Als partner zal Achleitner het levenslange onderhoud en de servicesupport uitvoeren namens en in samenwerking met Defenture. De krachten van Defenture en Achleitner worden ook gebundeld met het oog op systeemintegratie en verdere configuratieontwikkeling. Zowel Defenture als Achleitner zijn trotse partners en kijken uit naar een langdurige samenwerking met zowel het Oostenrijkse Ministerie van Defensie als het Jagdkommando. 

Henk van der Scheer, CEO Defenture: “We zijn trots te kunnen melden dat wij de samenwerking aan gaan met het Oostenrijkse Ministerie van Defensie en hun Special Operations Forces om gezamenlijk invulling te geven aan het hoogste niveau van militaire mobiliteit en veiligheid. Hiermee wordt de GRF wederom erkend als dé referentie in het segment voor licht tactische voertuigen. Het strategisch partnership met Achleitner voor deze opdracht is daarbij een mooi voorbeeld van hoe wij de samenwerking met internationale partners aangaan om een win-win situatie te creëren voor alle partijen.” 
GO SAFE. MOVE SAFE. HOME SAFE.
De voertuigen van Defenture worden van scratch af aan gebouwd zodat eenheden missies veilig kunnen uitvoeren en veilig terug kunnen keren, voldoen aan alle militaire eisen en zijn gekenmerkt als Military Of The Shelf (MOTS) mobiliteitsplatformen. Defenture stelt hoge eisen aan mobiliteit, veiligheid, laadvermogen, modulair ontwerp en richt zich ook op de laagst mogelijke levenscycluskosten. Het ontwerp- en productieproces omvat nauwe samenwerking met lokale partners om een win-win resultaat voor alle betrokken partijen te garanderen. Naast het leveren van mobiliteitsplatformen is Defenture partner voor systeemintegratie, service en onderhoud, rijtraining en opleiding.  Defenture is als in Nederland gevestigde Original Equipment Manufacturer (OEM) van lichte tactische en luchttransporteerbare voertuigen, in een range tot maximaal ca. 10 ton, al mobiliteitspartner van verschillende Ministeries van Defensie, waaronder Nederland, Duitsland en Zwitserland.